El + Recent...

Crisàlides de Josep Xoy

Crisàlides de Josep Xoy

És última exposició fotogràfica abans de la parada d'estiu. En...

Entrega premis Lliga local

Entrega premis Lliga local

Hola a t@ts, aquest divendres tindrem sessió doble al casino. Lliurament de premis de...

L'expo

L'expo "PROGAT" a Platja d'Aro

La propera setmana els nostres socis de 10AURIS presenten al projecta "Progat" a la biblioteca...

 • Crisàlides de Josep Xoy

  Crisàlides de Josep Xoy

 • Entrega premis Lliga local

  Entrega premis Lliga local

 • L'expo

  L'expo "PROGAT" a Platja d'Aro

3 socis Afic en el 7é Mostra de Cine

Tres dels nostres associats Jaume Buxó, Toni Ferrer i Alfons Hereu projectaran el proper divendres les seves pel·lícules en la 7na. Mostra de Cinema Etnogràfic a Sant Feliu de Guíxols

festival

Els propers divendres 22 i dissabte 23 de setembre a les 20.00 h. a l’edifici del Tinglado del port de Sant Feliu de Guíxols, se celebraran dues sessions de filmacions de la Mostra de Cinema Etnogràfic.

És una activitat de la Xarxa de centres que pertanyen a l’Observatori d’Etnologia de Catalunya, a la hi és també el Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols.

Les dues sessions són d’entrada gratuïta i es realitzen en un escenari especial, el Tinglado del port, que allotja una locomotora i un vagó del tren de Sant Feliu inaugurat precisament fa 125 anys.

Per això, la primera de les sessions va dedicada a: EL TREN DE SANT FELIU (Data: 22 de setembre de 2017. Hora: 20.00 h. L’entrada en funcionament del tren va suposar donar sortida a unes mercaderies d’unes poblacions que a finals del s. XX van passar de petits pobles a ciutats industrials; també tota una nova relació entre els diferents veïns. Les filmacions de quatre cineastes amateurs ens evoquen les vivències d’aquells viatges d’una línia desmantellada el 1969.

Així doncs, la sessió del divendres  comptarà  amb la presència dels autors de les següents filmacions:

 • “El tren de Sant Feliu” (10:15 m.,  Jaume Buxó, 1969)
 • “Escapada en tren” (13:13 m.,  Toni Ferrer, 1965)
 • “Tren petit i feliç” ( 5:43 m.,  Alfons Hereu, 1967)
 • “Evocació” (11:00 m.,  Joan Capdevila, 1971)

El dissabte tindrà com a protagonista Galícia, enguany el país convidat al cicle Cinema Etnogràfic. Es projectarà UNA MEMÒRIA DELS TEMPS DEL WOLFRAMI (Data: 23 de setembre de 2017. Hora: 20.00 h.).  El documental A memoria nos tempos do wolfram (Antonio Caeiro Rodríguez, 2003, 55’) queda vinculat d’alguna manera amb la ciutat de Sant Feliu, ja que fou el guixolenc  Ramon Tauler, que essent espia dels serveis secrets britànics, desenvolupà  tasques crucials en la zona gallega d’extracció d’aquest metall.  Aquest ha estat un documental que ha rebut nombrosos premis, i que explica com al començament de la 2ª. Guerra mundial, al voltant de les muntanyes gallegues d’extracció del tungstè, hi coexistiren miners, aventurers, guerrillers, policies i presos politics.

El cicle l’organitza  el Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols, amb la col.laboració de la Direcció General de Cultura Popular de la Generalitat, la Fundació Pascual Prats i el Club Nàutic de Sant Feliu de Guíxols.

Compartir a...

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar

Divendres, Juny 22, 2018
Inicia sessió