El + Recent...

El pallasso espanyat

El pallasso espanyat

  Divendres proper dia 25 a les 22h amb col·laboració amb l'ANC projectarem...

California

California

Califòrnia és de títol de la xerrada que ens farà el nostre company...

Lliga Local per Josep Homs

Lliga Local per Josep Homs

Desprès de la puntuació de la 8a. entrega on el jurat format per Quim Bigas,...

  • El pallasso espanyat

    El pallasso espanyat

  • California

    California

  • Lliga Local per Josep Homs

    Lliga Local per Josep Homs

Divendres doble sessió

Aquest divendres dia 10 de juny a les 22h. tindrem sessió doble al nostre local social del casino Guixolenc.

Es projectarà el documental "Annie Leibovitz, una vida a través de la càmera". Alfons Hereu farà una introducció al personatge i per tancar la vetllada l'Audiovisual "Guixols Flors 2016" de 15min. del nostre amic Jesus Domenech.

Annie Leibovitz és la fotògrafa nord-americana de més prestigi mundial a l’actualitat. Nascuda a Waterbury, Connecticut , el 2 d’octubre de 1949. De jove no tenia cap interès per la fotografia. Filla de pare militar, fet que l’ obligava a canviar de destinació sovint, junt amb els seus cinc germans, ella volia ser professora d’art. Un fet circumstancial va fer que agafés interès per la fotografia en una base aèria de Filipines on havia estat destinat el seu pare. I així sense voler va començar la carrera brillant de Leibovitz ,que va ser la primera dona  a exposar la seva obra a la National Portrait Gallery de Washington DC,i  l’última de retratar John Lennon hores abans  que fos assassinat (una fotografia que és tota una declaració d’amor). L’any 1984 va ser guardonada per l’Associació dels Estats Units d’editors de revistes com a fotògrafa de l’any. L’abril de 2000 la Biblioteca del Congrés dels Estats Units li va donar el títol de  “llegenda vivent” .El 2005 la revista American Photo la va nomenar la fotògrafa més influent dels nostres temps, i el maig de 2013 va rebre el Premi Príncep d’Astúries de Comunicació i Humanitats.

En el documental ens explica amb tota senzillesa la seva relació familiar, el seu treball a la revista Rolling Stone, la seva relació amb les drogues  a causa de la influència dels grups que retratava, la fotografia de moda a Vanity Fair i Vogue, l’estada a la guerra de Sarajevo i la relació amb la novel·lista, crítica, i directora de cinema i teatre ,Susan Sontag, que li va deixar un gran buit quan aquesta va morir el 2004.

 


 

Compartir a...

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar

Divendres, Maig 25, 2018
Inicia sessió