El + Recent...

Interpretant els colors plasmats per els artistes

Interpretant els colors plasmats per els artistes

  Exposició fotogràfica col·lectiva per el dia mundial de l'Art....

Iolanda guanya a la 7 entrega

Iolanda guanya a la 7 entrega

El jurat format per Ester Llorca, Gabi Dalmau i Jose Valero varen donar el 30 punts a la foto de...

Taller de Photoshop

Taller de Photoshop

Per iniciar-se en el retoc de les fotografies   TALLER D’EDICIÓ...

  • Interpretant els colors plasmats per els artistes

    Interpretant els colors plasmats per els artistes

  • Iolanda guanya a la 7 entrega

    Iolanda guanya a la 7 entrega

  • Taller de Photoshop

    Taller de Photoshop

Per Molts Anys!

Junta AFiC 2 baixa

El dia de Nadal de 1962 va caure a tot el país una gran nevada. Fou a partir d’aquell fet meteorològic que, un grup d’afeccionats a la fotografia, varen organitzar un concurs amb el tema “La nevada”. Degut a l’èxit de participació que va tenir el citat concurs, els seus organitzadors, decidiren constituir-se en Agrupació Fotogràfica.

Fou el 17 d’abril de 1963, tal dia com avui fa 50 anys, que, reunits a l’edifici de la Catequística, a dos quarts d’onze del vespre, es realitzava la constitució de l’entitat. La primera junta directiva estava composta pels següents companys: Bartomeu Auladell Vidal com a President; Jordi Budó Pujol com a Vicepresident; Jaume Buxó Prat com a Secretari i Emili Alemany Castany, Josep Bartomeu Llorens i Jordi Rabell Rigau com a Vocals.

L’entitat agrupava també a les persones afeccionades al cinema amateur que per aquells anys era prou important. La seu social de l’Agrupació es fixava en un cèntric hotel de la ciutat que encara avui perdura, l’Hotel Jecsalis a la carretera de Girona.

Les normes del règim quedaven reflexades en els estatuts fundacionals on hi deia: “Esta Agrupación se situa al margen de toda política, profesa el espíritu nacional español y sigue las directrices morales cristianas.

Més tard, deixà de ser obligada la inclusió del segon article, però calia trametre al Govern Civil una còpia per triplicat de la relació de socis, i els noms, adreces i professions de tots els membres de la Junta Directiva. Encara ara hi han associats que recorden la presència d’algun membre de la policia governativa en les reunions i projeccions de cinema que es feien.

Han transcorregut cinquanta anys i ara iniciem un any de celebracions d’aquest aniversari que finalitzarà l’abril del 2014. Al llarg d’aquest any tenim programades varies activitats que es portaran a terme en el centre d’exposicions de l’antic Hospital:

Exposició de 6 exposicions de fotografia del 20 de maig fins el 28 de juny:

“Noctámbulos Itinerantes II”, col·lectiva de 24 obres de gran format; “Crepusculares” de Ines; “Lightpainting” de Namor; “Fotografia nocturna” de Amadeo; “Fotografia astronòmica” de Francesc Pruneda.

Els propers  dies 24 i 25 de maig tindrem la “QDD Anual de Noctámbulos” on es donaran cita a la nostre ciutat fotògrafs de tota Espanya aficionats a la fotografia nocturna.

El 12 d'octubre, acollirem a nivell de Catalunya  la Festa de la Fotografia,  una trobada dels fotògrafs de la Federació Catalana de Fotografia.

I per a finals d’any es realitzaran varies exposicions d’autors locals per commemorar els 50 aniversari: la nevada del 1962 i del 2010; obres de autors de l’AFIC 1963/2013 i un recull d’activitats ganxones del 2012.

Esperem que sigui un gran any de commemoració i poder-ne celebrar molts més. Anirem anunciant les altres activitats que organitzarem.


 

Compartir a...

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar

Dissabte, abril 21, 2018
Inicia sessió